Àfrica, dia 3. Capacitats (II) / Africa, día 3. Capacidades (II)

Published: 27 July 2011

No seria just que no anomenés CCBRT (Comprehensive Community Based Rehabilitation in Tanzania)  en el nostre tercer dia a Dar es Salaam.

No havia llegit gaire coses sobre CCBRT, així que durant el vol cap a Tanzània vaig decidir fullejar els quatre papers que m’havia imprès a casa sobre el projecte. Casualitats de la vida, assegut al seient del meu costat, un metge americà de Boston va veure els meus papers i no va estar-se de dir-me que era un hospital molt conegut, un dels millors per al tractament de les discapacitats físiques. Mai m’han agradat els hospitals, i pensava que aquest tampoc m’agradaria. Però tenia curiositat per saber com podia ser un dels millors hospitals de Tanzània.

El dia que hi vam anar ens va rebre en Fredrick Msigallah, amb la seva inseparable cadira de rodes, i el seu amigable somriure. Treballa a CCBRT donant suport i recomanacions als projectes i campanyes que realitza el centre. Per a nosaltres un hospital és gris i trist, i així esperava que fos també la visita. Però l’optimisme que ens va contagiar en Fredrick ens va fer veure les coses d’una altra manera. L’oportunitat de tenir un centre com CCBRT és única: els rics paguen els serveis per tal que els pobres els puguin tenir gratuïts, de manera que tothom pot acudir a l’hospital en cas que ho necessiti.  

Però tot i els projectes que realitza CEFA, i les facilitats a través de l’hospital CCBRT, la societat tanzana viu encara allunyada de les persones amb discapacitats. Aquesta link (http://www.youtube.com/watch?v=etzQfHKJ6zw) forma part d'una campanya organitzada per CEFA, CCBRT i Radar Development, amb el suport de la Unió Europea, per tal d’incrementar l’ocupació entre aquest sector de la població. Després de compartir l’optimisme de tots els qui havíem conegut aquell dia, veient el vídeo al seu costat, va ser impossible no emocionar-se.

 

Hospital CCBRT (Dar es Salaam)

 

-------------------

 

No sería justo que no nombrase CCBRT (Comprehensive Community Based Rehabilitation in Tanzania) en nuestro tercer día en Dar es Salaam.

No había leído mucho sobre CCBRT, así que durante el vuelo hacia Tanzania decidí hojear los cuatro folios sobre el proyecto que me había impreso en casa. Casualidades de la vida, sentado a mi lado, un médico americano de Boston vio mis papeles y no se estuvo de contarme que aquel era un hospital muy conocido, uno de los mejores para el tratamiento de las discapacidades físicas. Nunca me han gustado los hospitales, y pensaba que éste tampoco iba a gustarme. Pero sentía curiosidad para saber como podía ser uno de los mejores hospitales de Tanzania.

El día que fuimos nos recibió Fredrick Msigallah, con su inseparable silla de ruedas, y su amigable sonrisa. Trabaja en CCBRT dando apoyo y recomendaciones a los proyectos y campañas que realiza el centro. Para nosotros un hospital es gris, triste, y así esperaba que fuese también la visita. Pero el optimismo que nos contagió Fredrick nos hizo ver las cosas de otra forma. La oportunidad de tener un centro como CCBRT es única: los ricos pagan los servicios para que los pobres los puedan tener gratuitos, de manera que todo el mundo puede acudir al hospital en caso que lo necesite.

Pero aunque CEFA realiza muchos proyectos, y CCBRT da muchas facilidades a través de su hospital, la sociedad tanzana vive aún alejada de las personas con discapacidades. El siguiente link (http://www.youtube.com/watch?v=etzQfHKJ6zw) forma part de una campaña organizada por CEFA, CCBRT y Radar Development, con el apoyo de la Unión Europea, con el objetivo de incrementar el empleo en este sector de la población. Después de compartir el optimismo de todos los que conocimos aquél día, viéndolo a su lado, fue imposible no emocionarse. 

Comments