Llibertat / Libertad

Published: 22 June 2011

Si ahir vam tenir un dia ocupat, no tinc paraules per descriure el dia davui. Hem comencat el matí tocant la vuvuzela a la Delegació de la UE (tot i que no explicaré més detalls). I hem acabat el dia menjant en un restaurant indú de Dar es Salaam.

Dos punts a destacar del dia davui:

 1. La gran rebuda que hem tingut a l'Escola de Periodisme de Dar es Salaam. Parlar amb els estudiants africans ha estat una gran experiència per compartir impressions i crec que hem vist alguna cosa de nosaltres reflectida en ells. Estan orgullosos de ser estudiants de periodisme i convertir-se en periodistes professionals en un futur. Realment creuen que el periodisme serveix per canviar coses de la societat. Malauradament, potser aquest punt de vista ha desaparegut de les escoles de periodisme dels nostres països.

 

 

2. La trobada amb alguns membres de TAMWA (Tanzania Media Women`s Association). Crec que el seu treball és simplement genial. Han estat treballant des de fa 20 anys, lluitant pels drets de les dones als mitjans de comunicació. A més, però, tambe fan un autèntic treball social. Han aconseguit fer molt soroll a Tanzània lluitant per la igualtat de gènere en molts àmbits (educació, salut...). "Som la veu dels sense veu" han dit. Crec que per a nosaltres ha estat una gran experiència veure com elles lluiten per una cosa tan simple per nosaltres, que hem crescut a Europa, com és la llibertat. La setmana vinent visitarem alguns dels seus projectes a Makunduchi, al sud de Zanzibar.

 

--------------

 

Si ayer tuvimos un dia ocupado, no tengo palabras para describir el día de hoy. Hemos empezado la mañana tocando la vuvuzela en la Delegación de la UE (aunque no voy a contar más detalles). Y hemos acabado la jornada comiendo en un restaurante hindú de Dar es Salaam.

Dos puntos a destacar del día de hoy:

1. El gran recibimiento que hemos tenido en la Escuela de Periodismo de Dar es Salaam. Hablar con los estudiantes africanos ha sido una gran experiencia para compartir impresiones y creo que hemos visto algo de nosotros reflejado en ellos. Estan orgullosos de ser estudiantes de periodismo y convertirse en periodistas profesionales en un futuro. Realmente creen que el periodismo sirve para canviar la sociedad. Desgraciadamente, éste es un punto que creo ha desaparecido en las escuelas de periodismo de nuestros países.

2. El encuentro con algunos miembros de TAMWA (Tanzania Media Women's Association). Creo que su trabajo es simplemente genial. Han estado trabajando des de hace 20 años, luchando por los derechos de las mujeres en los medios de comunicación. Además, hacen un auténtico trabajo social. Han conseguido hacer mucho ruido en Tanzania, luchando por la igualdad de género en muchos ámbitos (educación, salud...). "Somos la voz de los sin voz", han dicho. Creo que para nosotras ha sido una gran experiencia ver como ellas luchan por una cosa tan simple para nosatras, que hemos crecido en Europa, como es la libertad. La semana siguiente visitaremos algunos de sus proyectos en Makunduchi, al sur de Zanzibar.

Comments