Primeres impressions / Primeras impresiones

Published: 22 June 2011

Primer dia a Tanzania i tot ha estat molt intens. La visita a la Delegació de la UE ha estat com tornar a Europa per uns moments, pero en el moment que hem deixat la oficina ens hem topat amb l’Àfrica.

La gran sorpresa del dia ha estat adonar-nos que els periodistes africans i els europeus no som tan diferents com imaginàvem, i que les nostres rutines són gairebe les mateixes. La visita a diversos mitjans de comunicació amb seu a Dar es Salaam ens ha ocupat gairebe tot el dia i magradaria destacar dos punts importants:

1. Inesperadament, un dels grups de comunicació mes grans del país te com a Directora General una dona. Joyce Mhaville ha estat la primera dona africana que he conegut i un model a seguir per a moltes noies tanzaneses. Crec que es conscient del seu important paper com a periodista en aquest pais, on la desigualtat de gènere continua existint.

2. Escoltar un dels editors del The Guardian (de Tanzània) ha valgut la pena. El seu crític punt de vista en les relaciones d’Occident amb l’Àfrica ens han sorprès. Estic segura que això ens fara reflexionar. El tractament victimista i la perspectiva negativa de les informacions africanes a Europa segurament no és sempre el més adequat. I crec que ja érem conscient d’aquest fet però encara no ho havíem escoltat mai de la veu d’un africà.

------------------------------------------------------------------

Primer dia en Tanzania i todo ha sido muy intenso. La visita a la Delegacion de la UE ha sido como volver a Europa por un instante, pero en el momento que hemos dejado la oficina no hemos encontrado con Africa. La gran sorpresa del dia ha sido darnos cuenta que los periodistas africanos y los europeos no son tan diferentes como imaginabamos, i que nuestras rutinas son las mismas. La visita a diferentes medios de comunicacion con sede en Dar es Salaam nos ha ocupado todo el dia y me gustaria destacar dos puntos importantes:

1. Sin esperarlo, uno de los grupos de comunicacion mas importantes del pais tiene como Directora General a una mujer. Joyce Mhaville ha sido la primera mujer africana que he conocido y creo que es un modelo a seguir para muchas mujeres de Tanzania. Creo que ella es consciente de su importante papel como periodista en este pais, ya que la desigualdad de genero sigue existiendo.

2. Escuchar al director de The Guardian (de TAnzania) ha merecido la pena. Su punto de vista critico de las relaciones de Occidente con Africa nos han sorprendido. EStoy segura que nos haran reflexionar. El tratamiento victimista y la perspectiva negativa de las informaciones africanas en Europa seguramente no es el mas acertado. Y creo que ya eramos conscientes de esto pero nunca antes lo habiamos escuchado de una voz africana.

 

Joyce Mhaville, Directora General d'IPP

Comments